Zakelijke E-Bikes of Speed Pedelecs

De mobiliteitsoplossing van Nu!  

Goed nieuws: vanaf 1 januari 2020 zijn de regels voor een fiets van de zaak eenvoudiger. Daardoor is het makkelijker en een stuk aantrekkelijker om een fiets te leasen via je werk.  Dus laat die leaseauto voor wat die is en stap op een fiets, e-bike of speed pedelec van de zaak. Daar zitten alleen maar voordelen aan. Niet alleen voor je lijf, maar ook voor je mind én het milieu.

 

Jouw Leasefiets

Een fiets van de zaak wordt een stuk makkelijker.  Werkgevers kunnen via ons leasebedrijf eenvoudig een fiets, e-bike of speed pedelec  van de zaak beschikbaar stellen aan werknemers . Wij blijven dan juridisch eigenaar van de fiets en de werkgever heeft  gebruik van de fiets gedurende de afgesloten leaseperiode  maar is geen eigenaar  Want net als bij een leaseauto, betaal je vanaf 2020 voor een leasefiets een vast bijtellingspercentage. De Belastingdienst telt 7 procent van de waarde van de fiets bij het inkomen op. En daar betaal je belasting over.

Dag administratieve rompslomp

Bijhouden van zakelijke kilometers zoals bij de auto van de zaak is niet meer nodig wat je dus direct  veel administratieve rompslomp scheelt

Welkom fiets van de zaak

Met de nieuwe bijtellingsregeling krijgt het (elektrische) fietsgebruik in het woon-werk verkeer eindelijk de wind mee.
In de nieuwe regeling is de bijtelling vastgesteld op zeven procent. Dit houdt in dat de werknemer jaarlijks 7 procent van de
adviesprijs van de fiets moet optellen bij het bruto inkomen.  Hierover wordt de gebruikelijke belasting betaald.

Krijg je van je werkgever een elektrische fiets van 2000 euro in gebruik? Dan betaal je ongeveer 5 euro per maand aan bijtelling. Een duurdere fiets zoals een e-bike of  speed pedelec  past zo misschien ook eerder binnen je budget.
E-bike voor bejaarden? Nee joh!  Juist enorm handig als je op zo’n 10 of 20 kilometer van je werk woont. Op een gewone fiets is dat best pittig. Maar op een e-bike heb je altijd windje mee.  En dat fietst lekker!

Vijf voordelen voor de fiets van de zaak

Dat fietsen hartstikke gezond is voor je, is natuurlijk een inkoppertje. Maar het heeft nog veel meer voordelen om niet in de auto maar op je stalen ros te stappen.

 

  1. Goed voor je lijf

Fiets je naar je werk? Dan kom je al snel aan een half uur beweging per dag. En daar wordt je lichaam heel blij van. Vooral als je op een dag veel achter je bureau of op de bank zit. Met fietsen verbrand je niet alleen vet (en kun je gerust blijven snacken in ‘t weekend). Ook je conditie verbetert. Zo verklein je de kans op veelvoorkomende ziekten zoals hart- en vaatziekten en kanker.

 

  1. Goed voor je mind

Als je fietst, stroomt er meer bloed met zuurstof en voedingsstoffen naar je hersenen. Daardoor werken ze beter en sneller. Herken je dat goede ideeën juist ontstaan als je op de fiets zit? En: tijdens het fietsen maken je hersenen gelukshormonen aan. Je ervaart minder stress en stapt na een rondje fietsen af met een lekker gevoel.

Op de fiets ben je in de buitenlucht. Dat werkt ontspannend. Oké… misschien is dat anders in een drukke stad als Amsterdam, waar je hordes toeristen van het fietspad af moet bellen. Maar doe dan ook eens aan selfcare en wees zen. Ga bijvoorbeeld op tijd weg. En sta je voor een rood stoplicht? Gebruik het moment om even drie keer diep in en uit te ademen.

 

  1. Goed voor je reistijd

Files of uitgevallen treinen? Op de fiets heb daar nooit last van. En een parkeerplek is altijd snel gevonden. Dit alles maakt je reistijd een stuk voorspelbaarder en meestal ook een stuk korter. Vooral in een drukke stad. Sowieso is Nederland met z’n oneindige fietspaden, 300 kilometer aan snelfietsroutes (ja, echt!) en speciale parkeerplekken natuurlijk het fietsland bij uitstek.

 

  1. Goed voor de wereld van morgen

Fietsen is niet alleen goed voor jezelf, maar ook voor het milieu. Tijdens het rijden op een elektrische fiets stoot je geen CO2 of NOX  (fijnstof) uit. Zo draag je jouw steentje bij aan een beter klimaat en schonere lucht. Dat is hard nodig, vooral in de steden waar de luchtkwaliteit nogal eens te wensen overlaat.

 

  1. Goed voor je portemonnee

Fietsen is goedkoper dan reizen met de auto of het openbaar vervoer. Ook maakt fietsen je gezonder en fitter, waardoor je hoogstwaarschijnlijk zorgkosten bespaart. En het abonnement op de sportschool dat je toch al nauwelijks  gebruikt kun je ook gerust opzeggen.

 

Gratis consult

Wij bieden uw bedrijf een gratis consult aan om te kijken wat JOUWLEASEFIETS.NL voor u zou kunnen besparen op uw mobiliteitskosten. En welke groene mobiliteitsvorm zou kunnen worden toegevoegd aan uw onderneming.

Neem via het contact formulier contact met ons op